PLENKOVIĆ OVDJE GUBI IZBORE! Hitno je održan sastanak: ‘On pored SDP-ova kandidata nema šanse’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

On pored Kolara nema nikakvih šansi, tim riječima u krapinsko-zagorskoj organizaciji HDZ-a komentiraju svojeg kolegu Ernesta Svažića koji je nakon ostavke Žarka Tušeka preuzeo kormilo stranke u ovome kraju. On bi se slijedom toga na nadolazećim lokalnim izborima trebao suprotstaviti nesuđenom šefu SDP-a, aktualnom županu Željku Kolaru koji u zagorskom kraju ima ozbiljnu mrežu svojih pristaša.

”U stranci su vjerovali da će s Tušekom uspjeti osvojiti županiju, od toga sada definitivno nema ništa. Mislim da ne vrijedi ni pokušavati i da je i sami Plenković svjestan da će ovdje doživjeti poraz, oko zagorske organizacije i zagorske županije u stranci se nikad nisu trudili, to je vidljivo ne samo sada već i oduvijek. Ovako su se po Tušekovom modelu dijelile fotelje, sitni kadrovi time bi se zadovoljavali i na tome vam sve počiva”, navodi naš sugovornik iz ove organizacije kojega zapravo afera “Zagorska klet” nije previše iznenadila. Inače, odluku o Tušekovom nasljedniku donijelo je uže predsjedništvo stranke na nedavno održanom sastanku, a odluku formalno treba potvrditi i vrh Krapinsko-zagorske županije.

Iz priopćenja vladajuće strane vidljivo je da Tušekov zamjenik Svažić ima potporu stranačkog vrha za to da stranku pripremi za svibanjske lokalne izbore, a iz HDZ-ova stranačkog Statuta proizlazi da sve lokalne i regionalne organizacije vodstva ponovno biraju najkasnije šest mjeseci od lokalnih izbora pa se očekuje da Ernest Svažić na svojoj poziciji do tada ostane kao vršitelj dužnosti.

Inače, Svažić je načelnik općine Krapinske Toplice i za njega ondje imaju uglavnom riječi hvale, a upućeni svjedoče da je do njegova imenovanja došlo nakon Tušekova razgovora s Plenkovićem i zagorskim HDZ-om. oni su se usuglasili oko Tušekove ostavke konstatirajući da im afere nalik njegovoj uoči izbora nisu potrebne, a kompromisno rješenje Tušeku je ponuđeno u vidu zadržavanja zastupničkog mandata u sabornici na što je on bez pobune i pristao.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI