Plenković: ‘Ozbiljnije curenje informacija bilo je ono u aferi SMS te u slučaju Josipe Rimac’

Foto: Cropix

Premijer Andrej Plenković komentirao je aferu Janaf, izlazak Josipe Rimac iz zatvora, stanje u tvornici duhana u Rovinju, špekulacije da će ministar Tomislav Ćorić  biti smijenjen iz Vlade te sastanak s Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem tijekom posjeta brodogradilištu 3. maj u Rijeci.

Za curenje informacija u aferi Janaf navodi kako je ozbiljnije curenje bilo ono u aferi SMS te u slučaju Josipe Rimac, prenosi N1.

“Ovdje je to bilo jako dobro organizirano od strane policije, odnosno USKOK-a i DORH-a”, rekao je dodavši da ne zna odakle cure informacije.

Ističe kako se ničega ne boji vezano za izlazak Josipe Rimac iz zatvora u Remetincu.

“Kad je BAT preuzeo Tvornicu u Rovinju, preuzeli su i obvezali se da pet godina neće otići iz Hrvatske. Ministar financija vodi razgovore s BAT-om. Naša želja je da pronađemo rješenje koje će biti najbolje. Mislim da ćemo u razgovorima koje će biti sljedećih dana doći do rješenja koje će omogućiti da BAT ostane neko duže vrijeme. Nadamo se dogovoru koje će njih na duže vrijeme usidriti u Istri”, poručio je.



O smjeni ministra Ćorića iz Vlade kaže da mu je to prva vijest.

Ističe kako je cilj Vlade RH osigurati dobre i prijateljske odnose s BiH, obzirom na geografski položaj i činjenicu da su Hrvati jedan od tri konstitutivna naroda u toj zemlji.

“Smatramo da se trebamo baš sada, kad je riječ o 25. godišnjici dejtonskog sporazuma, držat i slova i duha tog sporazuma, a to znači da predstavnici sva tri konstitutivna naroda trebaju biti zastupljeni na način da su oni doista legitimni predstavnici ta tri naroda. Stav Hrvatske je jedinstven, mi ga komuniciramo godinama. Smatramo da prakse nisu dobre da jedan drugi narod bira predstavnika drugoga. Naš je stav da bi sami akteri u BiH, i institucije i stranke, trebale iznjedriti takav izborni zakon koja će onemogućiti situaciju koju imamo danas, da se jedan narod osjeća da su stvari nepravedne”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI