Plenković podnosi Saboru Godišnje izvješće Vlade

FOTO: Pixsell

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas će Hrvatskom saboru podnijeti Godišnje izvješće Vlade, upoznati ga s uočenim pojavama, problemima i stanjem u društvu, kao i o poduzetim aktivnostima.

Pojedinosti tog izvješća nisu poznate, no za očekivati je da će se premijer osvrnuti na prvih sto dana svoje druge Vlade potvrđene u srpnju ove godine, na reformske prioritete iz Programa 2020.-2024., kao i na daljnje aktivnosti za zaštitu zdravlja i života ljudi, očuvanje radnih mjesta te gospodarske i financijske stabilnosti u borbi protiv pandemije Covid-19.

Unatoč brojnim izazovima s kojima se dnevno nosi, od pandemije, preko posljedica potresa u Zagrebu, do pada gospodarstva, Vlada je uspjela pripremiti rebalans ovogodišnjeg i prijedlog državnoga proračuna za iduću godinu te poreznu reformu, novi val rasterećenja.

Premijer jedanput godišnje, na početku jesenskog zasjedanja, usmeno predstavlja Saboru Godišnje izvješće Vlade. Njegov govor može trajati do jedan sat i na njega nisu dopuštene zastupničke replike. O izvješću mogu raspravljati samo klubovi zastupnika kojih je trenutno 13.

Po završetku rasprave, premijer ima pravo i na završno 20-minutno izlaganje.



Jandroković pozvao zastupnike da budu solidarni

Hrvatski sabor u utorak je, uz pojačane epidemiološke mjere, počeo novu sjednicu koja će trajati do sredine prosinca.

Zbog mjera zaštite od zaraze koronavirusom, zastupnici, osim u Velikoj vijećnici, sjede u još pet dvorana, a dio njih u raspravama sudjeluje i glasuje i putem video-veze i to pozitivni na koronavirus te oni koji su u samoizolaciji.

Kako bi se mogućnost zaraze svela na najmanju mjeru, Sabor svaka dva sata ima stanku od 10 minuta kako bi se provjetrile dvorane u kojima zastupnici sjede. Zastupnici su od ranije obvezni nositi maske, dezinficirati ruke, držati razmak, a kao i svima koji ulaze u Sabor, mjeri im se temperatura.

Unatoč svim mjerama, nekolicina zastupnika trenutno je pozitivna na Covid-19, a dio ih je u samoizolaciji.

Zbog svega navedenoga, predsjednik Sabora Gordan Jandroković zastupnike je pozvao da budu odgovorni i solidarni jedni prema drugima kako bi se moglo kvalitetno raditi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI