PLENKOVIĆ POPUSTIO? Nakon novih stižu još strože mjere: Dio njih tiče se i Crkve

FOTO: Pixsell

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka sa znanstvenicima odlučio poslušati stručnjake te su na vidiku još stože mjere, doznaje 24 sata.

Premijer se odlučio prikloniti se zabrinutim znanstvenicima, koji su većina u 15-članom Savjetu. Oni već dugo upozoravaju da je stanje kritično; broj umrlih jako zabrinjavajući, i da su nam tek sad uvedene nove mjere trebale mnogo ranije.

Većina znanstvenika je jako kritizirala interpretacije molekularnog biologa Gordana Lauca, koji već dugo tvrdi kako rast stagnira. Sad je premijer konačno odlučio ipak se prikloniti manje optimističnoj struji, od koje je tražio potvrdu svojih novih razmišljanja.

Kako pišu 24 sata, kroz nekoliko dana, mogue je uvođenje dodatnih mjera, koje se odnose na ugostiteljske objekte, rekreativne sportske aktivnosti i vjerske obrede, dok je opcija i prebacivanje nastave u srednjim školama i višim razredima osnovnih škola online. Sve bi trebalo ići u smjeru onoga što je od danas već na snazi u Varaždinskoj županiji.

Obistinjuju se rane najave znanstvenika Ivana Đikića i epidemiologa Branka Kolarića da će do kraja mjeseca biti 1500 preminulih zbog korone, i više.



Krunoslav Capak je najavio moguće nove, još strože mjere, no nije poznato koje. Kafići, neslužbeno se doznaje, možda neće biti zatvoreni, ali će na nekoliko tjedana moći raditi samo njihove terase, ako ih imaju. Jednako tako spominje se zatvaranje svake rekreacije u zatvorenom i prebacivanje na online školu starijih učenika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI