PLENKOVIĆ SE ODRIČE MAMIĆA I KOLINDE! Jedna rečenica sve otkriva: On u tome ne želi sudjelovati

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Andrej Plenković u tome uopće ne želi sudjelovati, poruka je to izvora bliskog predsjedniku HDZ-a, premijeru Andreju Plenkoviću kojom se referirao na medijske napise o bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i Zdravku Mamiću.

Medijske napise odbacila je i sama predsjednica koja se o svemu tome oglasila na društvenim mrežama.

“Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove, tijekom predsjedničke kampanje. To su u potpunosti netočni navodi i laži”, kazala je nekadašnja predsjednica komentirajući tekst Berislava Jelinića koji je prije nekoliko dana prenio izjave neimenovanog izvora koji tvrdi kako se ‘Kolinda pristala kandidirati za predsjedniku tek kada joj je Mamić kompenzirao visoku plaću iz NATO-a’.

Kolinda: HDZ – jedini financijer kampanje

 

Kako se nadalje tvrdi u ovom mediju predsjednica je svojedobno s kandidaturom oklijevala zbog visokih primanja, no Mamić joj je te 2015. godine odlučio kompenzirati razliku u plaći.“Svi troškovi kampanje financirani su isključivo i jedino putem HDZ-a, čija sam bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima. Molim da se za sve informacije o financijskim troškovima predsjedničke kampanje obratite Hrvatskoj demokratskoj zajednici”, objavila je na Facebooku Grabar Kitarović te se zapitala kome laži i objede idu u korist.

Plenkoviću nije svejedno

Dok se ona propitkuje u aktualnom vodstvu vladajuće stranke od svega se ograđuju pa Plenković neizravno lopticu prebacuje na svoje prethodnike na čelu stranke.

‘Govorimo o vremenu 2014., to se nas ne tiče”, kazao je uz ostalo Plenković tvrdeći da otkako je predsjednik stranke ima kontrolu nad HDZ-ovim financijama.

Plenkoviću nije svejedno što ga se povezuje s nečime sa čime nema veze. ”HDZ doista je prije Plenkovićeva dolaska surađivao s Mamićem, on je i legalno bio naš donator, ali i gost na našim stranačkim skupovima, ali je Plenković još u prošlom mandatu dokazao i pokazao da s time ne želi imati nikakve veze, nije mu se uopće svidjelo što je bivša predsjednica i sada na društvenim mrežama odlučila spomenuti HDZ”, kaže naš sugovornik blizak predsjedniku Vlade.

Na ovu temu priopćenjem se  oglasio i HDZ navodeći kako je kampanja njihove kandidatkinje za predsjednicu financirana vlastitim stranačkim sredstvima, prikupljenim donacijama, ali i kreditom kod poslovne banke.

“Za tu prigodu otvoren je poseban račun za financiranje troškova izborne promidžbe, a cjelovito financijsko izvješće kandidatkinja je u zakonskom roku predala Državnom izbornom povjerenstvu, koje na njega nakon nadzora nije imalo primjedbi”, navodi se u priopćenju. Prema evidenciji među donatorima se doista nalazi i Mamić koji je je 18. prosinca 2014. uplatio 10.000 kuna, te isti iznos 7. siječnja 2015. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI