PLENKOVIĆ: ‘U Vukovar dolazi i SDSS-ov Boris Milošević’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. o projektu Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP).

Potpisivanje Ugovora održavao se na Institutu Ruđer Bošković.

Ugovor je potpisao ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Nakon potpisivanja ugovora, premijer Plenković dao je izjavu za novinare u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

“Zahvaljujem ministrici Nataši Tramišak i ostalima koji su pripremili ovu izložbu. Današnji događaj je povezan s onim što je bilo u Institutu Ruđer Bošković. Iz EU projekata financiramo pet značajnih projekata. Dobro je da smo na 106 posto ugovorenih sredstava, isplaćeno je 46 posto sredstava, a ovjereno 36 posto, a taj broj će se nakon današnjeg dana povećati. Normalno je da se ugovara više. U plusu smo za 28 milijardi u odnosu na sredstva koja smo povukli”, rekao je Plenković.



Dodao je da kada zbrojimo sredstva u sljedećih sedam godina, Hrvatskoj je na raspolaganju u sljedećih 10 godina 24,2 milijardi eura plus još neka sredstva.

Osvrnuo se i na skorašnji posjet Vukovaru, a rekao je da uz njega idu i još neki ministri. Službeno je potvrdio da dolazi i SDSS-ov Boris Milošević.

Isto tako, istaknuo je kako dan ranije u Vukovar ide i Milorad Pupovac za što je naglasio kako je to “iznimno važna gesta u pomirbi, prisjećanja žrtve hrvatskih branitelja, osobito onih koji su dali svoj život u Vukovaru i u Škabrnji”.

Na upit ima li informacije o tome hoće li u Vukovar doći i predsjednik Hrvatske, odgovorio je kako nema nikakvih informacija te da “novinari ta pitanju postave Uredu predsjednika”. Dodao je kako o tome uopće ne želi spekulirati.

Novinari su ga pitali i hoće li biti više od 500 ljudi u Koloni sjećanja. Premijer je odgovorio:

“Mislim da smo bili vrlo jasni. Postoji zahtjev da ne rade ugostiteljski objekti čime se sprječavaju situacije u kojima može doći do širenja zaraze. Bitna su dva trenutka, prvi je obilježavanje u blizini vukovarske bolnice, a drugi trenutak je misa na Memorijalnom groblju. Ostalo je Kolona, hodat će se po skupinama od 25 ljudi, bit će sve vani, na zraku. Ukoliko se svi budu toga pridržavali i ovu godišnjicu obilježit ćemo na dostojanstven način”, naglasio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI