PLENKOVIĆEVA MILJENICA NA MUKAMA! Prvi ozbiljni problemi za Brnjac: Vremena je sve manje

Prepušteni sami sebi, tako se domaći hotelijeri osjećaju u posljednje vrijeme, otkako je globalna korona kriza uzela maha.

Kriza je to koja se manifestirala kako na cijelu turističku sezonu, tako i u posezonu, koja je također na koljenima. No, osim toga domaće hotelijere muči i to što resorno ministarstvo kojim odnedavno upravlja Nikolina Brnjac za sada nema nikakvu konkretnu strategiju za narednu godinu, premda su druge, konkurentske zemlje već počele promišljati o tome.

Praksa je inače da se sporazumi o poslovanju u narednoj godini s velikim svjetskim organizatorima putovanja potpisuju najkasnije u kolovozu za narednu godinu, međutim, ove godine od toga nema ništa. Veliki organizatori razumljivu nisu u stanju dugoročno planirati, a time nisu u mogućnosti ni ulaziti u bilo kakve rizike.

Planova nema ni među obiteljskim iznajmljivačima, koji se boje i pomisliti na idću godinu. Sličnu muku muče svi oni koji egzistiraju od turizma pa su u skladu s time svi pogledi upereni u ministricu Brnjac. Do sada je naime desetak europskih država koje žive od turizma donijelo odluke poput privremenog smanjenja PDV-a na turističke usluge, taj su potez povukle i Turska, i Grčka, dok naši turistički djelatnici smatraju kako im uz mjere potpora za očuvanje radnih mjesta opstanak vide i u tome da im se osiguraju sredstva za likvidnost u dogovoru centralne banke, HBOR-A I drugih poslovnih banaka, od koristi bi im bili korona krediti, moratorij i reprogram, ali i efikasna uporeba sredstave iz EU fondova.

Vremena za planove, i dogovore sve je manje, jer je bez obzira na sezonu koju su uspjeli preživjeti situacvija i dalje kritična. Plenkovićeva miljenica Brnjac, uskoro će tako biti primorana pokazati što zna i umije. A to uskoro moralo bi doći što prije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI