PLENKOVIĆEVA NOĆNA MORA! Tko je čovjek koji mu prijeti novim prosvjedima?

Jedan od organizatora nedavnog prosvjeda na glavnom zagrebačkom trgu, ali i čovjek koji bez zadrške proziva kako ministra Tomislava Ćorića, tako i ostale članove Vlade zasigurno je Dražen Oreščanin koji je nakon ovog posljednjeg visoko posjećenog prosvjeda najavio novi skup na kojem će okupljeni uglavnom poduzetnici ukazivati na nelogičnosti Vladinih mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Oreščanin je inače tek odnedavno postao poznat široj javnosti, a upućeni svjedoče kako je paralelno s time postao noćna mora premijera Andreja Plenkovića.

Riječ je inače o jednome od troje osnivača i partnera u tvrtci “Poslovna inteligencija”, a smatra ga se i vodećim implementatorom analitičkog IT sustava ne samo u našoj zemlji već i u regiji. U Oreščaninovoj tvrtci zaposleno je stotinjak ljudi, a poslove osim u Hrvatskoj realizira i u regionalnim podružnicama od Crne Gore, Srbije pa sve do BiH.

Poslovnu karijeru započeo je u Zagrebačkoj banci gdje je godinama sudjelovao u razvoju aplikacija za ocjenu kreditnog rizika i upravljanje riziom. Usto, sudjelovao je na razvoju sistema za usavršavanje. Nakon Zagrebačke, odlazi u Grupaciju Kaptol banke gdje postaje predsjednik za informacijsku tehnologiju dok je potom od 2000. kao zamjenik direktora IT-a bio odgovoran za operativno upravljanje segmentima informacijskog sustava Agrokora.

U svojoj Poslovnoj inteligenciji jedno je vrijeme bio direktor Strategije i razvoja da bi zatim postao Predsjednik Uprave. Oreščanin je sudionik raznih projekata u kojima je kao enterpise arhitekt surađivao s Podravkom, HT-om, Vipnetom, ali i Telenorom, Telekomom Slovenije i brojnim drugim velikim i utjecajnim tvrtkama. Uza sve to svoja znanja i iskustva prenosi studentima Algebre i Verna, a bio je i član Upravnog odbora Udruge hrvatskih nezavisnih izvnosnika softvera Cisex.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI