“Plenkoviću, dugo sam čekao”: HDZ-ovac otišao iz stranke jer nije dobio posao koji je želio

Foto: Screenshot

Bio je u HDZ-u 18 godina i obnašao razne dužnosti, ali njegova “zahvala” HDZ-u došla jer nije dobio posao koji je želio.

Na svoje članstvo u HDZ-u Igor Franolić, magistar prometnih znanosti, nogometni sudac i nekadašnji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ludbrega, koji je bio i direktor Lukoma u kojem je imao menadžerski ugovor s otpremninom od 823 tisuće kuna, dao je ostavku.

Bio je u HDZ-u 18 godina i obnašao razne dužnosti, ali njegova “zahvala” HDZ-u došla jer nije dobio posao koji je želio.

Zato je i u pismu ostavke napisao: “Gospodine Plenkoviću, mislim da sam dosta čekao”.

Franolić, kako pišu Varaždinske vijesti, ukazuje da se unatrag tri godine prijavio dva puta na natječaj za člana Uprave Hrvatskih cesta, ali i druga radna mjesta, ali bez rezultata.

– Prvi natječaj je poništen, a na drugom mi je bilo jasno da sam ispao zbog međustranačkog ustupka između HDZ-a i HNS-a i na koje je mjesto došao Alen Leverić, unatoč tome što su moje kvalifikacije značajno bolje i daleko kompetentnije. Prošle godine javio sam se i na natječaj za šefa odjela Hrvatskih cesta sa sjedištem u Varaždinu. Kad je vidio da ne može ništa, odnosno spriječiti moje imenovanje opet zbog daleko daleko najboljih kompetencija i rezultata testiranja i unatoč lobiranju za mene visokopozicioniranih stranačkih kolega – Stričak je ishodovao poništavanje natječaja. Ove godine ponovo je raspisan isti natječaj za šefa odjela Hrvatskih cesta sa sjedištem u Varaždinu, opet sam se javio i prije nekoliko dana natječaj je opet poništen, veli Franolić koji odaje priznajem predsjedniku ŽO HDZ-a za pobjedu u ovim „perfidnim i podmuklim igrama“.

Upravo je niz pokušaja da dođe do radnog mjesta, čini se, prelio kap nakon koje je Franolić odlučio izaći iz HDZ-a.

– Čekao sam dane i mjesece, čekao sam i kao mali svog oca, hrvatskog branitelja, vukovarskog branitleja, koji je jedan od rijetkih posljednjih policajaca koji je uspio izvršiti proboj po kukuruzištu i onda doći u Zagreb i podnijeti prijavak Vrhovnom zapovjedniku i prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu. Gospodine Plenkoviću, mislim da sam dosta čekao…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI