PLJUŠTI S LJEVICE I DESNICE! Glavašević: ‘Ovo je definicija sramote države’; Zekanović: ‘HOS je legalna postrojba, Milanović opet zbrisao u Zagreb’

Predsjednik Zoran Milanović odbio je sudjelovati u obilježavanju Vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93 kad je vidio da su se tamo pojavile osobkoje na sebi imaju ustaška obilježja ‘Za dom spremni’ što je na društvenim mrežama izazvalo brojne reakcije sadašnjih i bivših političara.

Pojavile su se spekulacije jesu li HOS-ovci na čijim je uniformama bio sporan natpis dio službenog protokola na što se u komentaru na Twitteru oglasila i bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Pripadnici HOS-a kažu da su bili pozvani u službeni protokol obilježavanje akcije Maslenica. Organizator svečanosti je županija, a župan veli da ničiji ego ne bi trebao biti iznad tog događaja. Ali ego nema veze s ustaškim pozdravom”, napisala je Kosor.

Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević ovaj je događaj nazvao sramotom države:

“Definicija sramote države: na obilježavanju vojno-redarstvene operacije sve prepuno vojske, policije i visokih državnih dužnosnika i nitko osim PRH ne reagira na ustaška obilježja. Umjesto da sve završi tako da se uklone osobe koje imaju ustaška obilježja, odlazi predsjednik”, napisao je na Twitteru.



SDP se oglasio objavom na Facebook stranicama. Kako pišu, na obilježavanju VRO Maslenica 93′ nisu sudjelovali zbog poruka koje potiču na mržnju.

“SDP Hrvatske danas nije sudjelovao na službenom obilježavanju VRO “Maslenica 93″ zbog sramotnog ponašanja i poruka koje potiču na mržnju. Nevjerojatno nam je da HDZ i dalje misli da se može jedno govoriti u Bruxellesu, a drugo raditi u Hrvatskoj. I kad god se takvi ekscesi budu događali, odbit ćemo sudjelovati. Međutim, to nas nikad neće spriječiti da odamo počast svima onima koji su dali živote braneći našu domovinu. Vječna im slava i hvala!”, piše u objavi na službenom Facebook profilu SDP Hrvatske.

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović smatra da je HOS legalna postrojba s legalnim znakovljem.

“Poruka predsjedniku i njemu sličnima. Odlazak predsjednika Milanovića s još jedne komemoracije časnom Domovinskom ratu i njegovim herojima smatramo ne samo sramotnim nego i činom koji do kraja demaskira vladavinu briselskih birokrata koji nisu baš sposobni pokrenuti državu, ali sjajno plivaju u vodama politikantstva. Važno je napomenuti da ovaj put nije bio usamljen u napuštanju komemoracije jer mu se pridružio načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i većina vojnih zapovjednika. Iako je HOS legalna postrojba s legalnim znakovljem, što bi trebalo poštivati čak i da njegovi pripadnici nisu bili takvi heroji u borbi protiv agresora, Milanović se ponovno okrenuo na peti i zbrisao u Zagreb. Ne smeta njega evidentna korupcija s kojom se nije obračunao kao premijer, ne smeta ga loša reakcija vojske čiji je vrhovni zapovjednik nakon nedavnog potresa na Banovini, ne smeta ga očito nepostojanje strategije nacionalne sigurnosti. Njega, nadasve znakovito, smetaju samo stvari o kojima se silno diplomatski raspravlja, pa njegova poznata „sposobnost“ za rješavanje konkretnih problema ne može doći do izražaja”, napisao je Zekanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI