Počinje zaprimanje zahtjeva za obnovu u Hrvatskoj Kostajnici i Glini

Foto. Slavko Midzor/PIXSELL

U Hrvatskoj Kostajnici i Glini danas se otvaraju uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u kojima će građani moći podnijeti zahtjeve za obnovu oštećenih zgrada u razornom potresu.

U Hrvatskoj Kostajnici ured će biti na adresi Vladimira Nazora 17, a u Glini na Trgu bana Josipa Jelačića 2, objavio je Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Službenici će od 9 sati u početi zaprimati zahtjeve za obnovu te pomagati mještanima popunjavati obrasce i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Izmješteni uredi Ministarstva graditeljstva već su prije otvoreni u Sisku na adresi Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1 (zgrada FINA-e) i u Petrinji na adresi Trg Matice Hrvatske 18.

Od danas će početi radi i mobilni uredi na području Martinske Vesi, a sutra na području Gvozda.



Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Kako je navedeno, zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI