POD ISTRAGOM ZBOG MILIJUNSKE AFERE! Pobjednik HDZ-ovih izbora

Iako se premijer Andrej Plenković grčevito nastoji promovirati kao proeuropski orijentirani političar u čijem se HDZ-u vješto obračunavaju s aferama, drugi dio unutarstranačkih izbora u vladajućoj stranci te je premijerove teze bacio u vodu.

Taj stranački festival demokracije na kojem se biraju šefovi lokalnih organizacija, na površinu je izbacio sve HDZ-ove, a time i sve Plenkovićeve slabosti. Prije svega, čini se kako je ova stranka kadrovski opustošena, a osim toga izgleda da Plenković u pojedinim sredinama niti nema svoje kandidate koji bi mu osvjetlali obraz i zamijenili dosadašnje kandidate, koji ne slove samo za stranačke kapitalce već i za političare uz čije se djelovanje vežu neugodne afere.

Da je tome tako potvrđuje se na primjeru Požege. Ondašnji gradonačelnik Darko Puljašić jedini je kandidat za predsjednika gradskog odbora HDZ-a, no sredinom sječnja naredne godine Puljašiću počinje suđenje za malverzacije subvencijom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Eu. Riječ je o Dorhovoj optzužnici teškoj milijun kuna. No, to Plenkoviću izgleda ne smeta previše budući da je Puljašić ljetos izabran i za saborskog zastupnika. Puljašiću je u rujnu ove godine skinut zastupnički imunitet, ali on od politike ne odustaje, štoviše on se kandidirao i za doppredsjednika županijskog odbora, a upućeni vjeruju da će i biti izabran. Njegov zamjenik u ovoj organizaciji Mario Pilon kandidat je za potpredsjednika gradskog odbora, a i on je također pod istragom zbog sumnje u pogodovanje. Medijske stupce Pilon i njegova supruga punili su i zbog obiteljskog nasilja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI