POLITIČARI, POLICAJCI, GUVERNERI: Ljudi koje je Todorić stvarao

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Mnogi hrvatski građani još uvijek se prilično zorno prisjećaju vremena kada je poduzetničkim svijetom žario i palio moćni gazda Agrokora Ivica Todorić, čovjek koji je do sloma svojega koncerna u šaci držao hrvatske političare, medije i sve one koji su se financirali na njegovim bogatim jaslama.

I danas najmoćniji resor u državi, Ministarstvo financija vodi čovjek koji je stasao pod Todorićevim skutima, riječ je jasno o ministru financija Zdravku Mariću.

U njegovu koncernu radili su i bivši guverner, pokojni Željko Rohatinski, ali i nekadašnji ravnatelj policije Marijan Benko.

Kroz Todorićevo carstvo prošao je i nekadašnji HDZ-ovac, a danas ustavni sudac Davorin Mlakar, ali i nekadašnji šef HUP-a Damir Kuštrak.

Nakon mandata u ministarstvu poljoprivrede gdje je radio kao državni tajnik Krešimiru Kuterovec također se vratio u Agrokor iz kojega je i došao na ovu državnu poziciju.



Zbog prijateljevanja s Antom Todorićem i sin Mirka Galića, Mislav, došao je u Agrokor, dok sada vodi pekarski div Mlinar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI