Politički analitičar nakon Anušićeve izjave o podršci Škori: “Plenkoviću se nešto kuha”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Od ranije je poznato kako svako malo znaju biti “otrovne strelice” iz Domovinskog pokreta upućene HDZ-u te obrnuto, ali po zadnjoj izjavi Ivana Anušića, očigledno je pružio “ruku pomirenja” Miroslavu Škori.

Naime, u jednoj od posljednjih izjava Anušića rekao je da živi u Zagrebu, onda bi glasao za Miroslava Škoru. Ne treba napominjati koliko je ta izjava uzburkala hrvatsku javnost, i to baš koji tjedan nakon što se Anušić dotaknuo suradnje Plenkovića i Pupovca na nacionalnu razinu.

Tu izjavu komentirao je politički analitičar Davor Gjenero.


“Ne, to nije politika predsjednika stranke. Škoro, pogotovo sada što radi u drugom krugu izbora, nije politički partner bilo kojoj stranci koja pripada ustavnom luku, a HDZ s Plenkovićem je tipična stranka ustavnog luka, umjerenog desnog centra”, rekao je te odbacio tezu u nekakvom “spašavanju Zagreba.”

“Ključni problem za HDZ nije Škoro i Zagreb, nego je ključni problem Penava i Vukovar. Penava vodi opasnu politiku, dugoročno izrazito rizičnu za Hrvatsku jer zaooštrava politiku getoizacije, to je ono što treba brinu”, izjavio je.Dotaknuo se tako i izjave Ivana Anušića.

“Gospodin Anušić zastupa drukčiju paradigmu unutar HDZ-a, ta paradigma nije paradigma Europske pučke stranke, stranke desnog centra i umjerenjačke integracijske stranke nego je nekakva druga paradigma. On očito misli da se s profilom političara kakav je Škoro može surađivati. To nije politika kakvu je vodio HDZ u protekle četiri godina, ona koja im je omogućila da postanu domininatna politička stranka u Hrvatskoj”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI