Politički analitičar o non paperu: “Nepostojeći dokumenti kojima se nastoji ukazati na problem”

U Terapiji Marijana Opačka gostovao je politički analitičar Davor Dijanović koji je govorio o šansama političara na izborima, afera koje se događaju u Hrvatskoj, ali najviše se dotaknuo famoznog non paper i “precrtavanju granica.

“Mislim da Slovenija nema kapacitet za dijeljenje BiH, kad bi se napravila analiza tko dobiva, tko gubi. Spominje se i Orban. Najviše imaju slovenska ljevica i bošnjački faktori. Slovenija treba preuzeti predsjedanje EU. Non paper se veže uz bošnjačke službe. Nitko nema koristi, to su nepostojeći dokumenti kojima se nastoji ukazati na problem. Osim za diplomatsku komunikaciju za neke manipulativne ciljeve, služi da potakne daljnja trvenja u BiH, dijeli ljude i širiti destabilizaciju”, rekao je Dijanović.

Dotaknuo se i kako bi izgledao nestanak Dragana Čović s bh političke scene, rekao kako ga mogu kritizirati koliko hoće, ali on je legitimno izabran od strane Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Dok god ga biraju, trebaju ga i predstavljati. Koristi mu da je po strani, ali pokazuje da je hrvatski faktor postao pre slab”, zaključuje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI