POMOĆNIK RAVNATELJA KBC-a O TUČNJAVI NA REBRU: ‘Kad smo gledali te videosnimke kao scena u filmu’

Foto: HRT/Screenshot

Novi problemi s epidemiološkom situacijom, rast broja zaraženih, hospitaliziranih, ali i onih na respiratoru, utječu i na sam bolnički sustav, a k tome izbijaju i tučnjave.

Podsjetimo, u noći na nedjelju na KBC-u Zagreb izbila je tučnjava na hitnom prijemu, a detalje događaja komentirao je primarijus Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a za Studio 4 HTV-a.

“U nedjelju ujutro nisam mogao vjerovati da se to zaista desilo. Ono što su prvo javili je da je grupa, njih sedam, osam, devet, deset, nemam pojma više koliko, uletjela u prostor Hitnog bolničkog prijema KBC Zagreb i premlatila neke ljude”, rekao je pomoćnik ravnatelja.


“Kad smo gledali te videosnimke kao scena u filmu”, nastavlja i dodaje da je bilo zanimljivo gledati reakcije ljudi na cijelu situaciju.

“Srećom nitko nije stradao od osoblja. Malo naguravanja. Materijalna šteta nije velika, polupalo se par stolova”, objašnjava primarijus.O incidentu se oglasila i Hrvatska liječnička komora te Komora medicinskih sestara. Osudili su napad i traže da se uvede primjerena 24-satna zaštitarska služba, sustav alarmiranja i pojačan videonadzor.

No, pomoćnik ravnatelja Novak je rekao da to sve već postoji.

“Na KBC-u imamo 27 zaštitara, plus 20 vatrogasaca koji nam pomažu”, rekao je te dodao, iako se nije radilo o organiziranom napadu da “nijedna zaštitarska služba neće spriječiti organizirani napad desetorice ljudi. Oni mogu provaliti u banku provaliti, u policijsku postaju bi mogli provaliti. Mi zaštitare imamo, tehnički nama videonadzori svugdje funkcioniraju, sistem alarmiranja dobro radi i policija je došla za manje od pet minuta”, rekao je.

Situaciju je i komentirao Dražen Jurković, predsjednik udruge poslodavaca. Rekao je da ne pamti da se ikad ovako nešto dogodilo, a u zdravstvu radi više od 30 godina.

“Kad vam upadne grupa takvih hahara, uistinu je pitanje što možete napraviti. To nasilje kolerira s porastom nasilja u društvu. Kazna za te nasilnike, vandale mora biti primjerena. I to je najbolji oblik prevencije“, komentirao je i dodao da bolnice već čine sve što je u njihovoj moći da zaštite osoblje od takvih događaja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI