PONOVNO PREDSJEDNIK HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE: Burilovića izabrala ukupno 93 člana

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na 14. je sjednici Skupštine Hrvatske gospodarske komore 93 člana izabralo predsjednika Komore za četverogodišnji mandat Luku Burilovića.

Buriloviću je ovo drugi mandat, a uz njega su se kandidirali Dražen Oreščanin, dosadašnji izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika i Martin Lovrović, vlasnik tvrtke Consmar koja se bavi izvođenjem elektroinstalacija na brodovima i kopnu.

Podsjećamo, Upravni odbor HGK je 21. rujna objavio javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje. Natječaj je bio otvoren sedam dana.

Prema javnom pozivu, za predsjednika HGK može biti izabrana osoba koja je ugledni gospodarstvenik ili gospodarski stručnjak u području gospodarstva, mora imati završen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno imati visoku stručnu spremu, kao i najmanje deset godina radnog staža te najmanje deset godina uspješnog rada na višim izvršnim ili strateškim upravljačkim pozicijama u gospodarstvu.

Uvjet za novog predsjednika HGK je i aktivno znanje engleskog jezika, a kandidirati se mogla samo kandidirati osoba koja nije kazneno osuđivana za kaznena djela protiv gospodarstva i protiv koje se ne vodi kazneni postupak.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI