POPUT MACE PAPUČARICE: Državni tajnik zadužen za obnovu objavio fotografiju svojih složenih i ulaštenih cipela

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir, na svojem je Facebook profilu u nedjelju navečer objavio fotografiju čistih i ulaštenih cipela, uz koju je napisao kako se sprema za početak novog radnog tjedna.

“Sređivanje osobne odjeće i obuće dio je građanske kulture. Kroz građanski odgoj i obrazovanje potrebno je kod mladih razviti građansku kompetenciju koja potiče red, rad i disciplinu”, napisao je Uhlir.

Komentari na njegovu objavu vezani su uz pravopisne pogreške na koje je ukazao jedan korisnik društvene mreže i upozorio ga da se riječ “potiče” piše s tvrdim “č”, a ne mekim, kako je Uhlir inicijalno napisao, a politički analitičar Tomislav Stipić zabilježio je sljedeći propust prije ispravka.

“Pratim malo izbore u Njemačkoj i pokušavam usporediti s ovim našim ćumezom. Neusporedivo! Naši političari pokazuju vlastite cipele i uče nas, poput Mace Papučarice, kako pravilno očistiti obuću. Jer to je, jel’te, građanski odgoj. Inače, ovo je državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva zadužen za obnovu. Vjerojatno devet i pol od deset ljudi za njega nikad nije čulo. Sudeći po cipelicama, ove nisu gazile po Baniji. Pardon, jesu jednom kad se trebalo slikati pred obnovljenom kućom koju nije obnovilo Ministarstvo nego volonteri. Zemljo otvori se! Evo kakve likove mi svaki mjesec plaćamo”, napisao je Stipić na Uhlirovu objavu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI