PORUKA IZ VRHA HOS-a: Grb HOS-a zabraniti se ne može. A što se tiče pozdrava ZDS, svejedno nam je!

I nekoliko dana nakon obilježavanja operacije Maslenica u Zadru, vode se žustre rasprave oko pozdrava “za dom spremni”, kao i o ustaškim obilježjima.

Nakon što su jasno svoje stavove o izmjeni Kaznenog zakona u Saboru iznijeli političari svih opcija, suverenist Marijan Pavliček poručio je kako on u Hrvatskoj u 21. stoljeću ne vidi ustaše ni ustaška obilježja. Jednako mišljenje ima i predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, Borislav Barišić.

“Ako je grb HOS-a fašistički i ako smo mi bili fašistička vojska, a izborili smo se za državu, onda je ova Hrvatska nastala na temelju fašizma”, rekao je Barišić za Večernji list.

Napomenuo je i kako nitko od njegovih vojnika nije osuđen za ratni zločin niti su ikada ikoga proganjali na nacionalnoj ili drugoj razini. Kaže i kako se ne može zabraniti grb HOS-a, a što se pozdrava tiče, rekao je kako je on izvan konteksta HOS-a.

“Neka ga zabranjuju ili ne zabranjuju, nama je svejedno”, kaže i dodaje kako će se prvi maknuti ako HOS djeluje na bilo kakvoj vrsti nesnošljivosti.



“Čekam unuke i da poživim još malo života, baš kao i moji momci. Mnogi su umrli mladi”, kaže Barišić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI