Poruka Petrine: “To je model koji mora kad-tad biti u Republici Hrvatskoj, ako želi uspjeti kao normalna država”

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Stipe Petrina gostovao je na N1 Televiziji u sklopu emisije Novi dan te se dotaknuo tajne uspjeha na lokalnim izborima.

“Jednostavno, 20 godina smo u poziciji da upravljamo Primoštenom. Od početka nam je bio slogan ne varati, ne lagati, ne krasti i to je rezultat da peti izborni krug dobivamo izbore. Najgore je biti prorok u vlastitom selu, a nama to uspijeva s preko 70 posto” izjavio je Petrina te je nadodao:

“Mi smo najniža razina u upravljanju sustavom, međutim, mi smo najbliža razina građanima koji moraju biti zadovoljni uslugom koju pruža javna vlast. Ono što ne uspijemo je viša vlast, na razini županije i države”, govori Petrina.

Objasnio je kakav je model Primoštena i kako druge općine žele sličan model, ako ne i isti.

“Jasno je da bi bilo u interesu države da je drugačije, međutim, dok je država samo stranačka ekspozitura jedne ili druge stranke, to se ne događa. Minimalno 11 ili 12 godina pokušava se zatrti model Primošten, a drago mi je da sve više općina kopiraju, a došli smo i do dvije ili tri županije koje su preuzele taj model. Posebno je po tome što je nama od 2010. godine bio imperativ izbaciti novac iz politike. To je model koji mora kad-tad biti u Republici Hrvatskoj, ako želi uspjeti kao normalna država”, napominje Petrina.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI