POSADA BRODA ’ZAGREB’ NAKON 300 DANA NAPOKON U HRVATSKOJ: Jedan član posade zaražen je koronavirusom

“U ponedjeljak poslijepodne smo u pet sati po lokalnom vremenu napustili brod. Devet sati smo iz Manile letjeli do Dohe. Tu smo nekih pet sati čekali let za Frankfurt. Toliko je trajao i let, pet i pol sati. U avionu smo bili zamotani u neke raznobojne svemirske kostime ratnih boja s maskama na licima, vizirima i kapuljačom preko toga. Ostali su bili kao da se vraćaju lokalnim autobusom s kupanja”, priča nevjerojatnu priču Nikola Jaklin, član hrvatske posade s broda Atlantske plovidbe “Zagreb” koja je skoro devet mjeseci provela zarobljena na samom plovilu.

Kako javlja Jutarnji list, zbog zabrane silaska s broda zbog pandemije koronavirusa, posada je tristotinjak dana provela na plovilu, a pritom su dakako izbijale i trzavice.

Ovaj Varaždinac među sretnijim je članovima posade jer od 26 Hrvata koji su s broda pušteni, 25 ih se vraća doma, jedan je član pak zaražen koronavirusom pa je ostao u Manili. No, iako sretni što napokon smiju izaći na kopno, posada je ljuta jer čini se, vlasnik broda neće im isplatiti ugovorom predviđeni bonus ostanu li mornari na brodu duže od ugovorene smjene.

Kao razlog neisplate dakako navode izvanrednu situaciju uzrokovanu pandemijom.

U svakom slučaju, posada je u sinoć 22.30 sletjela u Zagreb, no ovog kuhara nitko nije dočekao



“Nisam htio da bilo tko dolazi po mene, ni prijatelji ni roditelji, Jer ne bih volio da sam eventualno pokupio taj koroner virus po putu, pa da se netko od mojih zarazi. Sad nakon svega… Imal bih slom živaca… Kad dođem doma u Varaždin, prvo odoh u samoizolaciju na dva tjedna pa tek onda dalje”, govori pa ističe kako je sad na redu prilagodba na novo normalno, u njihovom slučaju nešto drugačije nego je to svima nama.

“Punih 16 godina sam po brodovima, a sad, nakon ovoga, više na brod ne želim. Trebam se priviknuti na novi način života. Buđenje ujutro, pa pola sata put do posla, odraditi svoje i doma. Ukratko, da, novu borbu. Okrenuti novi list, stranicu i krenuti u to”, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI