POTPREDSJEDNIK SDP-A TVRDI Imamo eksponencijalni rast stope zaraženih, uskoro ćemo prijeći 10.000 zaraženih na dan

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Čime se bavi najveća oporbena stranka i kakvi su joj planovi nakon što je premijer Andrej Plenković odbio sastanak s njima otkrio je potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

“Obavljamo jedan vrlo veliki krug konzultacija s javnim akterima koji su skloni lijevom centru, ne samo u političkom nego i u ekonomskom smislu. Pripremamo odgovor oporbe na Nacionalnu strategiju koja je donesena do 2030. godine, pripremamo neke nove prijedloge, zakonske inicijative za rad u Saboru koji počinje za desetak dana”, objasnio je Hajdaš Dončić i dodao da su unutarstranački izbori tek prošli te da se neke stvari ne mogu odmah rješavati.

Na opasku novinara da se zastupnici SDP-a nisu vidjeli odgovara da nije bilo prostora za to.

“Sabora nije bilo dva tjedna, niti prostora za istupanje. Predsjednik koristi svoj prostor na jedan poseban i zanimljiv način. Mi smo se odlučili za sasvim drugačiji pristup. To je naša ideja i naš pristup problemu”, rekao je Hajdaš Dončić. Nije htio komentirati istupe predsjednika Zorana Milanovića.

Očekuje povećanje broja zaraženih

Navodi da mu je žao da se raspada zdravstveni sustav i da imamo eksponencijalni rast stope zaraženih.



“Mi ćemo za desetak dana sigurno prijeći 10.000 zaraženih na dan. Šest do osam posto tog broja se hospitalizira, šest posto hospitaliziranih završi na respiratoru”, rekao je Hajdaš Dončić i objasnio da je do tog broja došao prateći trendove.

“Pratite brojeve ljudi koji su zaraženi iz dana u dan. Imali smo 800, 1000, 1500 pa 2000. Mjere koje se donose apsolutno nisu dostatne. Nismo za potpuni lockdown, ali smo za neke mjere koje su u Češkoj i Sloveniji primjenjene. Da se smanji lokalna transmisija”, objasnio je Hajdaš Dončić.

“Između zdravlja i biznisa uvijek biram zdravlje”, objasnio je Hajdaš Dončić. “Nama će i u narednom razdoblju najviše ugroženi biti stariji i nemoćni. Mi smo ovdje kako bi štitili starije i nemoćne”, objasnio je Hajdaš Dončić.

“Radi se o tome da je Vlada trebala predložiti set određenih mjera za ovo što se događa u Hrvatskoj. Dakle, ako broj dnevno zaraženih u Hrvatskoj naraste na 5000 – što se događa, a što se događa na nekim drugim brojevima. To je trebao Sabor verificirati”, smatra Hajdaš Dončić i dodaje da je trebao postojati jedan određeni plan oporavka, a ne pustiti sve stihiji, piše Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI