Predsjednik države oduševio generale: “Pozorno je slušao podatke iz prošlosti”

Foto: Ured predsjednika

U ponedjeljak hrvatski predsjednik Zoran Milanović ugostio je umirovljene časnike i ratne zapovjednike HVO-a te su razgovarali o ulozi Hrvatskog vijeća obrane u obrani Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Sastanak je trebao trajati maksimalno sat vremena, ali kako je otkrio Ljubo Ćesić-Rojs, odužilo na više od dva sata.

“Prezadovoljan sam i oduševljen kao i ostali sudionici razgovora. Milanović je bio iznimno zainteresiran za HVO i sve ono što su njegovi pripadnici činili za vrijeme rata u BiH. Nije uopće mario za vrijeme i u nekoliko navrata je pokretom prsta vraćao ljude iz protokola koji su dolazili javiti da je sastanak završe. Želio je čuti sve iz prve ruke i dao je priliku svima nama da govorimo”, kaže Rojs.


Također, umirovljeni general je rekao kako je predsjednik čvrst u odluci da hrvatski narod u BiH pronađe konačno “svoje mjesto pod suncem”.

“Da bi znao kako dalje, Milanović je pozorno slušao podatke iz prošlosti… Prilično ga je šokiralo kada je čuo da je u Posavini ubijeno 2700 Hrvata, a da je svaka općina u BiH ostala bez 5% hrvatskog stanovništva. Puno zna, ali ta statistika mu je bila novost.”Facebook Comments

Loading...
DIJELI