Predsjednik države osjećao se prozvanim: “Hrvatska vojska je naša!” Evo što je poručio Plenkoviću

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović opet se oglasio putem društvene mreže Facebook te se ovoga puta osjećao prozvanim nakon izjave premijera Andreja Plenkovića.

Milanović se složio s premijerom u jednoj stvari, a to je pitanje vojske dok se dotaknuo i policije za koju predsjednik tvrdi da je pod kontrolom Vlade.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva cjelovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni zapovjednik učinit ću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta. Hrvatska vojska ne patrolira ulicama. Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar. A za njih je sramotni događaj u Borovu selu prijepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno poticanje na nasilje i mržnju. Valjda nakon što im je Pupovac to prinio pozornosti. Dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu selu vodi do Vlade kojom ravnaju Plenković i Pupovac, umjesto da policiju puste da radi svoj posao po zakonu i bude NAŠA. Nakon pet godina vladanja, eto, spomenuo se Plenković i spomenika Šoškočaninu. Ali opet ne u namjeri da pokrene njegovo uklanjanje, prije će biti da osnuje još jedno povjerenstvo koje će na koncu utvrditi kako se i mauzolej neplivača Šoškočanina tamo iznimno može koristiti u komemorativne svrhe.”

Facebook CommentsLoading...
DIJELI