PREDSJEDNIK GOVOROM PONOVNO ODUŠEVIO: Braniteljima opet iskazao veliku čast, a jednom riječju je sve razoružao!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravio je u Makarskoj povodom Dana Grada. Na novinarska pitanja nije želio odgovarati ali je zato održao još jedan nadahnut govor.

Posebno se to odnosi na onaj dio kad je govorio o hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu. Kazao je kako je vrijeme obrane, herojstva i branitelja prošlo.

“To su ljudi kojima dugujemo neograničenu zahvalnost. Mali broj ljudi, to su tisuće ljudi, možda deseci, ali ne više od toga. Kada je Antun Tus pozvao s radija Zagrepčane početkom listopada 91. godine da se jave na Velesajam radi proboja prema Vukovaru, došlo je 430 ljudi! Dakle, nitko! I to kada su svi slušali radio, jer nije bilo PlayStationa, WhatsApp grupa, i svi su čuli. Strah, taj stalni čovjekov suputnik, prijatelj, limitator, nesigurnost, a na kraju krajeva, bio je i kišan dan. Pa gdje ćeš po kiši ići u rat?” rekao je Milanović koji također nije sudjelovao u Domovinskom ratu za što je prozvao i ministar Banožić u njihovom međusobnom prepucavanju i sukobu posljednjih dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI