Predsjednik SDP-a odradio je samo jednu stvar! Kakva je budućnost stranke kakvu poznajemo?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Prema brojnim anketama koje su provedene u posljednjih nekoliko mjeseci, SDP još uvijek debelo kaska za HDZ-om, a njihov predsjednik je nestao iz javnosti.

Prema nedavnom Crobarometru, SDP je bio na svega 16 posto potpore, a zaostajali su po 13 posto iza HDZ-a.

Iako se u javnom prostoru može osjetiti kako i Plenkovićeva Vlada, ali i stranka proživljava svojevrsne krize, ipak neprisustvo SDP-a i njihovog predsjednika uvelike je dovelo do ove pozicije HDZ-a da mogu komotno pred lokalne izbore.

Bilo tko od građana tko površinski prati politiku mogao bi jako mali broj zastupnika SDP-a nabrojati koji su se svojim zalaganjem u Saboru istaknuli.

U stranci je Grbin dočekan kao spasitelj, danas svi vide kako od njegova spašavanja nema ništa, no izgleda da su se socijaldemokrati pomirili sa svojom sudbinom. Situacija u najvećoj oporbenoj stranci je očajna, katastrofalna, i toliko poražavajuća da ondje više nitko ni oko čega ne ratuje, svjesni su lako će lokalni izbori za njih biti još jedan debakl.



Na njega su, kako kažu, već spremni, a onda će biti prekasno raspravljati o Grbinu i njegovoj smjeni. Osim toga pitanje je ima li ova stranka više snage, volje pa i kadrovskog potencijala u svojem bazenu u kojem se više ni ne spominju neki novi, potencijalni vođe jer po svemu sudeći ni takvih ljudi ondje više nema.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI