Predsjednik SDP-a se probudio? Pokreće smjenu ministra kojem je i Plenković okrenuo leđa?

Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Ministar zdravstva Vili Beroš iza sebe je imao uistinu teško razdoblje. Iako je dočekan s velikim oduševljenjem i javnost je bila očarana u samom početku načinom na koji vodi borbu protiv koronavirusa, sve je više onih koji su za njegovu smjenu.

Kako se doznaje, oporba se sprema pokrenuti u Saboru postupak izglasavanja nepovjerenja ministru zdravstva, a ta procedura ima strogo propisane rokove. Plenković će, po svemu sudeći, moći tek izabrati hoće li se o Berošu u Saboru odlučivati prije lokalnih izbora ili, pak, između dva izborna kruga.

Inicijativa za to dolazi iz SDP-a, koji i sam može skupiti najmanje 31 zastupnički potpis, koliko je potrebno za zahtjev za opoziv, ali će se početkom tjedna konzultirati o tome s ostatkom opozicije.


“Sve što se događalo proteklih nekoliko tjedana, od obustave isporuke lijekova bolnicama, pa do skandala s informatičkom platformom Cijepise.hr, pokazuje da ministar Beroš jednostavno mora otići. Potpuno je neprihvatljivo da sustav cijepljenja ne funkcionira, a da onda saznamo da je prijateljima i podržavateljima HDZ-a dodijeljen posao vezan za to. Potpuno je neprihvatljivo da se zarađuje na životima i zdravlju ljudi. Zato Beroš definitivno više ne može biti ministar zdravstva i SDP će idućih dana započeti konzultacije s drugim oporbenim strankama o pokretanju postupka njegovog opoziva. To nema nikakve veze s lokalnim izborima, nego isključivo s činjenicom da su skandali unutar Ministarstva zdravstva toliki da bi u svakoj normalnoj državi ministar i sam ponudio ostavku”, rekao je jučer predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Hoće li se krenuti u smjenu ministra Beroš, još uvijek treba vidjeti jer ipak su na redu lokalni izbori.Facebook Comments

Loading...
DIJELI