PRELAZE LI ŠKOLE NA ONLINE NASTAVU? Pitali smo ministarstvo, imaju nekoliko scenarija

Ukupno je zaraženo 36.380 osoba, a na snagu su stupile i pooštrene mjere.

Raste i broj zaraženih učenika, stoga smo pitali Ministarstvo znanosti i obrazovanja kada se u školama prelazi na online nastavu.

“O primjeni modela provođenja nastave (A, B ili C model) odlučuje škola u suradnji s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom”, odgovorili su.

Nedavno je, podsjetimo, ministar obrazovanja Radovan Fuchs otkrio kako bi nastava mogla izgledati ako dođe do ponovnog lockdowna.

Ministar je istaknuo kako su predvidjeli različite scenarije praćenja nastave, a izbor ovisi o škola, odnosno nastavnicima s obzirom na opremu i mogućnosti koje škole imaju.Rekao je kako neke škole imaju uvjete za izvođenje nastave uživo iz razreda u realnom vremenu te da su omogućili i drukčije načine izvođenja nastave na daljinu.

Otvorena je posebna stranica i-nastava, na kojoj su dostupni svi sadržaji namijenjeni učenicima. Za razrednu nastavu predloženo je učiteljima/razrednicima da povežu roditelje u i-razred odgovarajućim komunikacijskim kanalima, primjerice e-poštom, Viberom, WhatsAppom te ih upoznaju sa Školom na Trećem.

Za predmetnu nastavu (osnovna škola, 5. – 8. razred; srednje škole) predloženo je da predmetni nastavnici preko škole otvore na Loomenu i-predmet za svaki razred u kojem predaju.

Preporučuje se i-predmete strukturirati tjedno/tematski te redovito učenicima ubacivati poveznice na videolekcije i postavljati druge tematski povezane materijale (domaće zadaće, poveznice na zanimljive materijale na internetu…)

Također, predlažu da se s odsutnim učenicima redovito održavaju kratki sastanci putem neke od preporučenih otvorenih platformi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI