Prema anketama prvi izbor za gradonačelnika Zagreba: Tko je Tomislav Tomašević?

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Jedna od najzahtjevnijih funkcija u Republici Hrvatskoj svakako je biti gradonačelnik Zagreba. Nakon smrti Milana Bandića koji je vladao 20-tak godina, na predstojećim lokalnim izborima građani Zagreba izabrat će novo lice na čelu svog grada.

Kandidata je mnogo, tijekom vikenda se skupljaju potpisi potpore građana, a jedan od najozbiljnijih kandidata za čelno mjesto grada Zagreba je Tomislav Tomašević iz platforme Možemo!

Iako je spomenuta platforma nastala prije samo dvije godine, Možemo! se promaknula u treću političku silu u državi, ima sedam zastupnika u Hrvatskom saboru te su jako aktivni.


Tomislav Tomašević se prometnuo je figuru ove platforme s kojim sanjaju kako mogu preuzeti grad Zagreb. Barem im je to cilj za početak. Što će kasnije biti, hoće li moći i preuzeti vlast na nacionalnoj razini, rano je govoriti o tome, ali zauzimanje Zagreb sigurno bi im dalo dobru startu poziciju.

Ipak i sama da zauzmu Zagreb ne znači odmah i velike šanse na nacionalnoj razini. To se moglo i vidjeti na primjeru Milana Bandića koji je suvereno vladao Zagrebom, ali nisu uspjeli postati ni četvrta opcija u Hrvatskoj, kada se gleda nacionalna politika.Osnovnu školu završio je u Zaprešiću. Pohađao je zagrebačku Sedmu gimnaziju u Križanićevoj, a 2000. godine upisao je Pravni fakultet u Zagrebu, koji je napustio na trećoj godini kada je shvatio da ga mnogo više zanima proučavanje društvenih promjena i sudjelovanje u njima. Zbog toga je 2006. godine upisao Fakultet političkih znanosti te u roku završio četverogodišnji preddiplomski, a odmah nakon toga i diplomski studij politologije. Uz pomoć pune stipendije otišao je na britansko Sveučilište u Cambridgeu gdje je 2013. magistrirao u području okoliša, društva i razvoja, nakon čega se vratio u rodni Zagreb. Često putuje po Hrvatskoj, Europi i svijetu na seminare, konferencije i studijske posjete kako bi proširio znanje o raznovrsnim političkim temama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI