PREMIJER I MINISTRI IMAJU TEŽAK ZADATAK: Razmatraju problem o kojem bruji cijela Hrvatska, odluku ćemo doznati u četvrtak!

Na sastanku užeg kabineta Vlade raspravljalo se o novim mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Odluku o zatvaranja ugostiteljskih objekata u cijeloj Hrvatskoj nije lako donijeti, još uvijek se raspravlja je li to najbolja odluka i hoće li se baš svi restorani i kafići zatvoriti do Božića.

S obzirom da broj zaraženih, s obzirom na broj stanovnika, nije u svim županijama alarmantan, nije jasno jašto bi se onda sve zatvaralo i tamo gdje je manje oboljelih.

Ministri s premijerom raspravljaju o modelu da se ugostiteljski objekti zatvore samo u onim županijama kojima prijeti porast broja zaraženih osoba.

Premijer i ministri će konkretne mjere javnosti predstaviti na sjednici Vlade.



Moguće zatvaranje svih ugostiteljskih objekata komentirao nam je i Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

“Toliko smo izmrcvareni da jedva čekamo da nas zatvore“, kaže nam Medak, iščekujući nove mjere Stožera.

Sudeći prema informacijama koje dolaze od čelnih ljudi Stožera, sve je izvjesnije da će do onoga što se danima najavljuje, zatvaranja kafića i restorana, na koncu i doći.

“Ostaje upitna još jedna stvar: hoće nas obeštetiti ili ne? Mi stvarno više ne možemo, nas se cipelari, reketari, udara se po nama. Ispada da u ovoj državi nitko osim nas ne širi zarazu“, ogorčen je Medak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI