Premijer Plenković na sjednici Vlade: “Cijepljenje je neusporedivo manji rizik od zaraze virusom”

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

U svom uvodnom govoru na početku Sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković potvrdio je kako se pozitivni trend nastavlja.

“Još jednom apeliram na sve sugrađane koji se nisu cijepili, na sve službe koje su angažirane na ovom poslu, svim zdravstvenim djelatnicima, da još potaknemo naše sugrađane da se cijepe, da to učine i da ne oklijevaju, da se vratimo u normalan život i da ukinemo sve mjere. Ponavljam, statistika je neumoljiva, na 45 potvrđenih slučajeva, jedna osoba će, nažalost, preminuti u roku od dva tjedna. To je ogroman rizik, znatno veći od rizika od nuspojava, koji je eventualno jedan slučaj na 100.000 cijepljenih. To je za bilo kojeg matematičara dovoljno dobar razlog za cijepljenje”, rekao je Plenković.

“Cijepljenje je neusporedivo manji rizik od zaraze virusom, koji je odnio više od 8000 života naših sugrađana koji su umrli ili s covidom ili od covida. Nemojmo dozvoliti da zemlje koje su bile manje uspješne u borbi s covidom sad budu uspješnije od nas. Mi ovim ne štitimo samo zdravlje, nego i ekonomiju. Najbolji lijek da troškova zbog pandemije bude manje je cijepljenje. Štitimo time radna mjesta i pravo na normalan život. I zato je važno da ostvarimo plan od 50% cijepljenih do kraja lipnja, da možemo dalje ukidati mjere. Ako to ne napravimo, ugrozit ćemo turističku sezonu. To bi značio i gubitak za gospodarstvo, ne smijemo si to dopustiti”, istaknuo je.


Facebook Comments

Loading...
DIJELI