PREMINUO PRVI ČOVJEK PODRAVKE: Marin Pucar podlegao je teškoj bolesti

Marin Pucar (49), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca, preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici, objavio je Podravski.hr.

Rođeni Zadranin u mladosti je bio golman u NK Zadar, a potom su ga zvali na probu u NK Dinamo. Nogomet napušta zbog fakulteta, a diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu pa stekao i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Također, završio je i Pomak – Podravkinu menadžersku akademiju.

Bio je istaknuti član HSS-a, prvi čovjek Županijske gospodarske komore, član Uprave Hrvatske gospodarske komore.

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a potom brzo postao i menadžer. U Podravku dolazi 2001. na mjesto direktora prodaje u Danici, a imenovan je i direktorom Prodaje mesnog programa za Hrvatsku i jugoistočnu Europu. Potom preuzima mjesto direktora za tržište RH sve do 2008. godine. Tad je imenovan članom Uprave Podravke. Nakon isteka mandata postaje predsjednik Uprave Zvečeva (2012.-2016.).

U Podravku na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017. nakon prijedloga ministra državne imovine Gorana Marića.S bivšom suprugom Tihanom dobio je dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i drugu suprugu Renatu. Nije poznato od čega je bolovao.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI