PREVIRANJE U HDZ-U Ministar Banožić reagirao je na optužbe stranačkog kolege: Kao dožupan, Dabro nije ništa napravio za županiju

Ministar obrane Mario Banožić (HDZ) reagirao je na optužbe stranačkog kolege Josipa Dabre, zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije, koji je na njegov račun javno iznio teške optužbe uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

Josip Dabro je, podsjetimo, u četvrtak poručio da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije dao potporu Mariju Banožiću tijekom županijskog stranačkog odbora, kojemu je nazočio u utorak.

“Potpora je dana demokratskim procesima, rečeno je da je dobro da imamo dva kandidata i da idemo u unutarstranačku utakmicu”, kazao je Dabro za N1.

Međutim, na Facebook stranici županijskog HDZ-a objavljeno je kako je Plenković “također naglasio da očekuje snažnu potporu vukovarsko-srijemskih HDZ-ovaca ministru obrane Mariju Banožiću na unutarstranačkim izborima, čime bi se značajno osnažio politički utjecaj ministra Banožića te dodatno ojačao položaj HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije u Zagrebu”.

Dabro pak tvrdi da je Banožić, kao administrator te stranice, obmanuo članstvo i javnost potporom predsjednika stranke.



Iz Ministarstva obrane poslali su reagiranje ministra Marija Banožića, navodeći da “gospodin Dabro u posljednje vrijeme u medijima iznosi jako puno neistinitih tvrdnji” kao što su i one jučerašnje na N1 televiziji.

Banožić: Dabro kao dožupan nije apsolutno ništa napravio za općine i gradove županije

“Članice i članove sami će izabrati vodstvo i smjer županijske organizacije HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji, bez pritisaka, manipulacija i laži koje plasira gospodin Dabro. Ovakvim svojim nastupima nanosi ogromnu štetu HDZ-u, a to u konačnici čini godinama, što se vidi i po njegovom odnosu prema poslu odnosno trenutnoj funkciji koju obnaša kao dožupan.

Kao dožupan nije apsolutno ništa napravio za općine i gradove u Vukovarsko-srijemskoj županiji. On je prvi suradnik župana Bože Galića, a župan daje podršku njegovom protukandidatu. To već nešto govori. Gospodin Dabro i ekipa koja ga okružuje uvelike su krivi što je HDZ izgubio vlast u općinama u Vukovarsko-srijemskoj županiji u kojima je ranije premoćno pobjeđivao.

Gospodin Dabro nije član Županijskog odbora HDZ-a, nije čak član niti svog temeljnog ogranka, a to dovoljno govori o njegovoj političkoj kompetenciji i ugledu koje uživa kod članova HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji”, reagirao je ministar Banožić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI