PRIJETE LI SDP-u NOVI IZBORI? Ne bude li Grbin u subotu imao većinu, moglo bi doći do potpunog kaosa u stranci

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Strasti u SDP-u nikako da se smire. Naime, nakon što je prije nekoliko dana novoizabrani predsjednik doživio prvi svojevrsni ‘fijasko’, kada je Klub zastupnika odbio sve njegove kadrovske rošade, svima je jasno kao dan da se situacija neće tako lako smiriti, a Grbin da barem još neko vrijeme neće imati mira u svojim stranačkim redovima.

Veliku će ulogu u cijeloj priči odigrati i zasjedanje Glavnog odbora, koji se sastaje u subotu, a gdje će se vidjeti uživa li Grbin podršku većine.

Mnogi se nadaju da će se ova situacija smiriti te da će prevladati zdrav razum. Među njima je i bliski Grbinov suradnik Siniša Hajdaš Dončić, koji je u razgovoru za Večernji list kazao kako su novi izbori realna opcija dođe li do opstrukcije na Glavnom odboru u subotu, odnosno, ne bude li Grbin tada imao podršku.

No, Hajdaš Dončić je pritom napomenuo da se novih izbora ne boje, no da se nada kako do toga ipak neće doći. Smatra i kako postoji mogućnost za radikalne mjere ako se situacija ne normalizira, no kakve su to mjere, može se za sada samo nagađati.

Bernardić se ne predaje



Iako je javnost mislila da će se nakon debakla na parlamentarnim izborima povući, Bernardić ipak ne odustaje tako lako.

Zgodan je i detalj o otkazivanju leasinga. Naime, netom prije nego što je Grbin u ponedjeljak došao u stranačke prostorije, otkazane su limuzine koje je stranka koristila za svoje potrebe, a bivše rukovodstvo Grbinu je ostavilo samo jedan kombi. Zbog toga je novi šef bio primoran ključeve svojeg osobnog automobila dati šoferu, pa sada sve dužnosti obavlja svojim privatnim vozilom.

Zbog svega, dio članova ide toliko daleko da smatraju kako bi se bivšeg šefa Davora Bernardića koji je sve ‘zakuhao’, trebalo izbaciti iz stranke – ne samo iz kluba, nego iz iz stranke. Po njihovom tumačenju, on je sad običan član, nema nijednu funkciju osim zastupničke, šteti stranci, i to se može obaviti i bez odluke Glavnog odbora, smatraju članovi koji pripadaju takozvanoj ‘Peđinoj struji‘.

Prema nekim procjenama, u Glavnom je odboru trenutno omjer snaga polovičan između Grbinove i Bernardićeve ekipe, no to će se vidjeti tek na samoj sjednici. Novi list pak danas donosi da je Grbina prema nekim informacijama spreman ipak podržati dio splitskih SDP-ovaca koji su bili glasali za Željka Kolara na ovim izborima.

No, organiziraju li se Bernardićevci, SDP bi ponovo mogao ići na izbore, iako Peđa Grbin kao novi predsjednik još zapravo nije kako spada sjeo u svoju predsjedničku fotelju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI