PRIJETILI SU MU NEZAPAMĆENIM SKANDALOM! Plenković je izbezumljen: Nikada nije bilo gore

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Iako se u dijelu javnosti stječe dojam da se premijer Andrej Plenković zaletio onoga trenutka kada se odlučio razići s djelom članova Vladinog znanstvenog savjeta, koji su javno kritizirali mjere protiv pandemije korona virusa, upućeni svjedoče da je to tek dijelom istina.

Naime, konflikti u Znanstvenom savjetu traju mjesecima, a dio znanstvenika odnedavno se počeo intenzivnije buniti.

”Plenkoviću su prijetili nezapamćenim skandalom i tvrdili da će napustiti Savjet, nedavno su s Frkom Petešićem održali video konferenciju na kojoj nije bilo ni riječi o javnom apelu koji je procurio u medije. Plenkovića je to razljutilo i odlučio je djelovati tako da ih preduhitri prije no što oni sami naprasno odu iz Savjeta, no kada se vidilo da će i takav odnos prema ovoj situaciji izazvati skandal predstojnik njegova Ureda preuzeo je na sebe odgovornost za nastali skandal. Ništa Frka s tim nema niti on išta radi bez da mu Plenković da smjernice”, tvrde naši sugovornici iz Vlade te napominju kako je Plenković u zadnje vrijeme sve nervozniji.

”Otkako je u samoizolaciji sve je gore, izgleda da on od kuće ima malo širu sliku na sva događanja kojima svjedočimo, strašno je nervozan, bijesan. Plenković je inače navikao korektno se nositi s krizama, no ova posljednja kriza s koronom nije nešto što se da samo tako sanirati kao što je recimo sanirana kriza s Agrokorom. Hrvatska je ovdje na testu na svim poljima, a ne treba biti pretjeran stručnjak da bi se vidjela naša ranjivost na svim poljima. Zdravstvo nam je u kolapsu, ekonomija i gospodarstvo na koljenima, poljoprivreda ne postoji, gospodarstvenici počinju s pobunama, a to je tek prva etapa onoga što slijedi”, navode naši sugovornici pa kažu da predsjednik Vlade uistinu konstantno nastoji pronaći balans u ovoj krizi.

”Naravno da moramo zaustaviti negativan trend i umiranja, ali što ćemo s ekonomijom? Gospodarstvenici tek počinju negodovati, njihova pobuna će eskalirati, ljude koji su zatvoreni treba nekako obeštetiti, oni će inzistirati na tome. Pa vidite da već sada ugostitelji prijete tužbama, i kako onda da sve zatvorimo, od kuda nam novci za štetu koja će time nastati”, pita ju se naši sugovornici te zaključno ističu kako predsjednik Vlade preživljava najteže dane u političkoj karijeri.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI