Prijetio bivšem ministru turizma: Dovest ću ti vojsku da ti sravni kuću

Foto: Cropix

Pod sumnjom da je u Malom Lošinju prijetio bivšem ministru turizma, saborskom zastupniku Gariju Cappelliju, uhićen je 55-godišnji Zagrepčanin.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, sve se odigralo u petak, 13. listopada, oko 14.45 sati u jednoj trgovini u Malom Lošinju gdje je Zagrepčanin prišao Cappelliju i upitao ga za projekt žičare.

Cappelli mu je odgovorio da trenutno nema vremena za razgovor i da je u žurbi, Zagrepčanin mu je agresivnim i povišenim tonom kazao “Mulac jedan, dođi ovamo, ti si običan lopov, kriminalac. Tebe i onu kuju gradonačelnicu ću još riješiti. Nemoj mi glumiti, dižeš ruku u Saboru kako ti se kaže, skini tu masku Dinamovu”.

Nakon toga se Cappelliju nekoliko puta unio u lice, a potom je počeo mahati rukama u smjeru Cappellija koji mu je rekao da se smiri i da mu ne prijeti. No, to muškarca nije umirilo nego je nastavio govoriti: “Samo ti prijavi i vojsci. Vojska sam ja. Ti prijavi i onda si gotov. Dovest ću ti vojsku da ti sravni kuću”.

Zabrana približavanja

Muškarac je uz kaznenu prijavu PU primorsko-goranske najprije doveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, a zatim u istražni centar Županijskog suda u Rijeci na ročište radi odlučivanja o prijedlogu da ga se smjesti u istražni zatvor.



Dežurni sudac istrage nije prihvatio prijedlog da se osumnjičenom odredi istražni zatvor, no odredio mu je niz mjera opreza kao što je zabrana posjećivanja Lošinja i Cresa, te obavezu javljanja jednom tjedno načelniku Policijske postaje Trešnjevka.

No,  određena mu je i mjera zabrane približavanja Gariju Cappelliju na manje od 100 metara, te bilo kakve veze s saborskim zastupnikom kao i i zabrana uznemiravanja oštećenika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI