PROBLEMI S VELEDROGERIJAMA NE PRESTAJU: Beroš i Marić pokušavaju pronaći idealno rješenje

Darko Tomas/Cropix

Dva ministra u Plenkovićevoj vladi odradit će sastanak s predstavnicima veledrogerija kako bi mogli pronaći adekvatno rješenje za sanaciju dugovanja.

Osim toga, oba ministra razgovarat će o daljnim aktivnostima na usklađivanju politike nabavke lijekova za bolnice i ljekarne.

“Analize koje razmatraju u Ministarstvu zdravstva ukazuju na potrebu da HZZO kao središnje mjesto financiranja zdravstvenih usluga, te HALMED kao regulator tržišta lijekova trebaju stalno pronalaziti optimalna rješenja u uvrštavanju lijekova na liste zdravstvenog osiguranja sa sredstvima zdravstvenog proračuna”, stoji u priopćenju.

“Da će država naći neki novac za ono što smo mi pošteno odradili. Znači ta dugovanja koja su sad blizu godinu dana, sad više nije stvar koliko su dugački dani neplaćanja, nego govorimo o ogromnim ciframa, govorimo o blizu 6 i pol milijardi kuna. Mi kao dobar partner nudimo našoj državi odnosno Vladi da plati pola tih dugovanja, znači ne pričamo o apsolutnim dugovanjima, pričamo o tome da otprilike 3 milijarde kuna nas četiri drogerije i ostali sudionici zdravstva možemo nositi na svojim leđima, preko toga ne možemo.”, rekao je Ivici Klobučar.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI