PROMETNI PROJEKT NA ULAZU U SPLITSKU LUKU: Mihanović ima plan za rješavanje gužve

FOTO: Pixsell

Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a, u srijedu je predstavio projekt koji bi trebao riješiti prometne gužve na ulazu u Gradsku luku i izlazu iz nje, piše N1.

Projekt u vrijednosti 20 milijuna kuna nazvan je “Dajmo ruke Splitu” te je pozvao sve stranke u Gradskome vijeću da mu se u tome pridruže.

“Javno pozivam sve stranke u Gradskom vijeću da zatomimo naše nesuglasice, taštine i damo ruke Splitu i pokažemo da Split nije grad slučaj i da zajedno riješimo ovaj i druge probleme u našem gradu”, rekao je na konferenciji za novinare Mihanović, koji je ujedno i ravnatelj Lučke uprave Split.


Predstavljajući rješenje, rekao je da se radi o dvotračnom prometu za ulaz u Gradsku luku i izlaz iz nje.

“Zahvat bi krenuo od Obale kneza Domagoja preko željeznice, nakon toga bi bio umjetni tunel dužine 70 metara i izlaz na Trg Mihovila Pavlinovića, odnosno početka Biankinijeve ulice do križanja s Ulicom Pojišan. Ovakvim rješenjem dobili bismo dvotračni promet, ulaz i izlaz iz Gradske luke, a cijela dužina bi se skratila za oko 300 metara jer bi se zaobišlo Katalinićev prilaz te most na Bačvicama i Jadransku ulicu”, objasnio je Mihanović.Sada je najvažnija brza izmjena Generalnog urbanističkog plan (GUP), za što je donesena jednoglasna odluka na posljednjoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća, dodao je.

“Bitne su ubrzane izmjene GUP-a da bi Hrvatske ceste mogle krenuti u ishodovanje građevinske dozvole, a cijeli bi se projekt mogao završiti u roku od 12 mjeseci”, procijenio je Mihanović.

Pozvao je i splitskoga gradonačelnika Ivicu Puljka da sagleda mogućnosti tog projekta te mu se ne usprotivi.

“Mi ne želimo da se mandat aktualne vlasti u Splitu pretvori u kaos i izgubljeno vrijeme, nego se želimo baviti onime što bi pridonijelo boljitku građana Splita, a ne prepucavanjima i tenzijama”, poručio je Mihanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI