Prosječna neto plaća u Zagrebu znatno viša od državnog prosjeka

ilustracija

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za listopad prošle godine iznosila je 7.761 kunu, što je nominalno 2,5 posto više u odnosu na listopad 2019. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za listopad lani na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.756 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.005 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za listopad prošle godine isplaćena u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 12.532 kune.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za listopad isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.364 kune.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u gradu Zagrebu za listopad 2020. iznosila je 10.944 kune, što je porast za 2,3 posto u odnosu na listopad 2019. godine.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI