PRVI OZBILJAN BEROŠEV PROPUST! Plenković priprema rekonstrukciju Vlade: Na popisu za otpis troje ministara

Tomislav Kristo/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš još je ljetos bio najpopularniji političar u državi, a u medijskom prostoru opisivan je kao nedodirljivi super heroj Vili, ali i kao netipični hrvatski političar. Tvrdilo se kako je Beroš odgovoran i odmjeren, ali i političar koji u svojoj karijeri nema niti jedne afere, što uistinu nakon odlaska Milana Kujundžića i jest bio presedan.

Znajući za snagu i utjecaj super heroja Vilija koji se odvažno bori s korona krizom premijer Plenković poslao ga je na parlamentarne izbore dajući mu nezahvalnu poziciju predvodnika izborne list u dalmatinskoj izbornoj jedinici, u kojoj je na Beroša udarala snažna konkurencija s konzervativne političke scene koju je predvodila europarlamentarka Ruža Tomašić. Kako je na tim izborima opravdao premijerovo, ali i povjerenje svojega HDZ-a, Beroš se po kuloarima počeo spominjati kao stranački kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. On sam tu mogućnost nije odbacivao poručujući javno kako je on vjeran stranački vojnik.

Te poruke, u stranci su promatrali s oduševljenjem, a onda je polako, ali sigurno krenulo skidanje pozlate. Niz gafova, dvostrukih kriterija i nedosljednih mjera Nacionalnog stožera manifestirao se na Berošev rejting, paralelno s time u medije je dospjela snimka njegova razgovora s Dijanom Zadravec, liječnicom koja je pretendirala na poziciju ravnateljice Vinogradske bolnice. Taj je razgovor okarakteriziran kao svojevrsna HDZ-ova trgovina foteljema, a osim toga, ta komunikacija nije baš najbolje sjela premijeru Plenkoviću. Nisu Plenkoviću najbolje sjeli niti problemi koji su zakrčili domaće zdravstvo liste čekanja sve su dulje, liječnici iz bolnice u Dubravi nedavno su danima upozoravali na poražavajuće stanje u njihovoj kovid bolnici, govorilo se i o potplaćenim liječnicima pa se saznalo da bolničko osoblje u Našicama nije dobilo plaću koju su očekivali uoči božićnih blagdana. Problemi su nikli i po pitanju dugova bolnica prema veledrogerijama, a na koncu se do medija probila i problematika vezana uz cjepiva i cijepljena preko veze.

Sve su to skandali koji se vrte oko Beroša i izazivaju nezadovoljstvo kod predsjednika Vlade u čijem se timu razmišlja o mini rekonstrukciji Vlade koja bi se mogla odviti nakon lokalnih izbora. Plenković navodno razmišlja da se zahvali na suradnji Berošu, Olegu Butkoviću i ministrici poljoprivrede Mariji Vučković. Dok se Vučković u tom kontekstu u medijima još nije počela spominjati, Plenković je Butkovića javno prozvao pred novinarima, a problematizirati su se počeli i neki Beroševi potezi. Naime, Beroš bi uz posao ministra zdravstva trebao obavljati dužnost sudskog vještaka u prometnim nesrećama, taj posao obavljao je kao liječnik godinama prije nego što je preuzeo ministarsku palicu u svojem resoru. Međutim, otkako je postao ministar, Beroš se na sud ne odaziva, a to ima izravne posljedice na stradale ljude koje se blokira, dok se kompletan sudski proces razvlači, time im se odgađa naplata šteta, ali i ugrožavaju životi ljudi koji ovise o naplati štete. Kako je nedavno objavio RTL takvih sporova otkako je Beroš postao ministar ima na desetke.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI