Psihologinja smatra da je u redu da se kod djece potiče osjećaj superiornosti: Recite djeci da su bolja od one djece koja ne nose maske

Već tjednima traje rasprava i neslaganje oko toga trebaju li djeca u školama nositi maske ili ne. Ne postoji jedinstven stav o tome trebaju li djeca nositi maske ili ne, tako da u mnogim školama to je obavezno, dok u drugima to nije takav slučaj. Uistinu, to ovisi od škole do škole. 

Na službenim stranicama Osnovne škole fra Pavla Vučkovića u Sinju tako je par dana nakon što je započela škola objavljen tekst s uputama i smjernicama koje se odnose na logistiku organiziranja i provođenja nastave. Kao nadopunu tim informacijama osmišljen je i tekst za roditelje kao i prilozi za djecu u kojima se posebno obrađuje pitanje psihološke prilagodbe djece novonastaloj situaciji.

I ne bi to bilo ništa sporno da se jedan dio ne odnosi na maske u kojima se roditeljima objašnjava da “nošenje maski nije izbor već pravilo koje se mora poštivati”.

Tekst je napisala stručna osoba

No, od brojnih savjeta najviše zabrinjava preporuka roditeljima da svojim mališanima “istaknu kako su djeca koja nose maske bolja od drugih koja ih ne nose”, što je dodatno objašnjeno riječima “igranje na osjećaj superiornosti”.

Autorica toga teksta je psihologinja, koja je i potpisana i uistinu je nevjerojatno da neka stručna osoba smatra da je u redu da se kod djece potiče osjećaj superiornosti kada je u pitanju nošenje maski te da se na osnovu toga ocjenjuje je li neko dijete dobro ili nije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI