PUHOVSKI: “Mrak Taritaš nije ni jednom pobijedila ni neće”

screenshot

Kampanja za gradonačelnika Grada Zagreba u punom je jeku, kandidata je mnogo te svatko želi vidjeti se na čelno mjesto glavnog grada Hrvatske.

Tako je preko vikenda predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš objavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu.

U pitanju je drugi put kandidiranje Anke Mrak Taritaš na lokalnim izborima te je na prošlim izborima ušla u drugi krug s Milanom Bandićem. Izlaznost je bila 47 posto te je osvojila 24,27 posto glasova.

Politički analitičar Žarko Puhovski istaknuo je kako Mrak Taritaš nije ni jednom pobijedila i neće.

Smatra kako ovime se samo pokazuje katastrofalna taktika SDP-a u Zagrebu. Umjesto da su joj dali da bude dogradonačelnica na listi, oni su to odlučili preskočiti i time su, s jedne strane, motivirali Anku Mrak-Taritaš na kandidaturu, a s druge strane, pokazali nesigurnost u kvaliteti svog kandidata jer on je mnogo manje kompetentan od neuspjele Anke Mrak-Taritaš, govori Puhovski.



“Izgleda da su apetiti velikog broja kandidatkinja i kandidata u potpunom nesrazmjeru s njihovim faktičkim potencijalom. I u toliko čudi da si jedna iskusna osoba kao što je Mrak-Taritaš dopušta ovako izgledni neuspjeh bez ikakvog posebnog razloga”, zaključio je Puhovski za Otvoreno.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI