RANJENI POLICAJAC JE STABILNO: Policija pronašla čovjeka koji odgovara opisu počinitelja, oduzeo si je život

wikipedia.org

Na Markovom trgu jutros je upucan policajac.

Policija je malo prije devet sati izvijestila da su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja te da je osoba počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja.

Podsjećamo, jutros u 8.06 na Markovom trgu došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen policajac, a oko 8.20 sati odvezen je kolima Hitne pomoći u bolnicu.

Iz Vinogradske bolnice javili su da je ranjeni policajac stabilno te da ima nekoliko prostrjelnih rana.

Na teren je stiglo više policajaca u pancirkama koji čuvaju Markov trg, a u zrak su dignuti i helikopteri koji nadziru teren.Jutarnji list javlja da je počinitelj sa sjeverne strane crkve svetog Marka došao do zgrade Vlade, izvadio kalašnjikov i zapucao rafal prema ulaznim vratima Banskih dvora. Nakon prvog rafala, napadač se okrenuo na drugu stranu i ispalio rafal na zgradu Sabora i zatim pobjegao. Teško ranjenog policajca kolege su odnijeli do obližnje Freudenreichove ulice i nazvali Hitnu pomoć.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić kazao je da je policajac koji je upucan pred zgradom Vlade bio pripadnik osiguranja.

O pucnjavi se oglasila i policija.

“Jutros, 12. listopada, u 8:06 sati zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć. Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policijske snage”, rekli su iz policije.

Na Markov trg pristigli su i ministar Tomo Medved te bivši ministar Damir Krstičević.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI