RASPUDIĆ DAO SVOJ SUD O ZDS I HOS-u! Stao u obranu Troskota: ‘Prelomilo se preko dobronamjernog i domoljubnog čovjeka’!

Igor Kralj/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić reagirao je na salvu kritika koje su došle na račun njegovog  stranačkog kolege i kandidata za gradonačelnika Zagreba Zvonimira Troskota nakon što je prošli petak rekao kako bi se one koji su na obilježavanje akcije Maslenica došli s obilježjima totalitarnih režima trebalo procesuirati.

Na tu su njegovu izjavu vrlo kritički reagirali i u njegovoj vlastitoj stranci. Među njima je bio i Miro Bulj koji je od kolege Troskota javno tražio ispiriku.  Oglasili su se i brojni drugi politički akteri, a posebno žestoko su reagirali u Domovinskom pokretu. Komentar Nine Raspudića prenosimo u cijelosti:

“O ZNAKOVLJU HOS-A I ZVONIMIRU TROSKOTU
Poštovani,
mislim da nakon stotina tekstova koje sam objavio i stotina sati tv nastupa u kojima sam se bavio svim važnim hrvatskim temama moja stajališta ne treba dodatno objašnjavati – sve znakovlje koje su hrvatske postrojbe koristile u Domovinskom ratu, koji je jedini temelj naše države, je neupitno pa tako i grb HOS-a.
Isto tako, valjda sam pedeset puta javno istaknuo kako smo mi antitotalitaristi i da baštinimo iz hrvatske povijesti sve što je vodilo prema demokratskoj, neovisnoj Hrvatskoj, dakle ni Pavelića ni Tita.
Zvonimir Troskot je u inače izvrsnom nastupu u kojem je pretežno govorio o obnovi Zagreba zatečen pitanjem o “incidentu” o kojem u tom trenutku nije znao ništa upotrijebio krive riječi, što je poslije razjasnio i ispričao se.
Pretpostavljam da je na sugestivno pitanje voditelja mislio da su tamo bili i neki transparenti. Uz izrezanu rečenicu kako ništa tog dana nije veće od Maslenice i kako je Milanović morao ostati, uz krive riječi koje su uslijedile i odgovarajuću medijsku manipulaciju dobili smo pseudoaferu koja se prelomila preko leđa tog neupitno dobronamjernog i domoljubnog čovjeka i bacila u sjenu važna pitanja o kojima je govorio i kojima se predano bavi u gradu Zagrebu”, napisao je Raspudić na svom Facebook profilu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI