Ravnatelj policije i njegov pomoćnik ne moraju u samoizolaciju, rad Državnog odvjetništva nije u pitanju

mup

Ravnatelja policije i njegovog pomoćnika, koji su u srijedu bili na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost sa zaraženim zastupnikom Frankom Vidovićem (SDP), epidemiolozi ne smatraju bliskim kontaktima covid pozitivne osobe, doznaje se u MUP-u

“Nadležni epidemiolog je nakon provedenog epidemiološkog izvida konstatirao da se glavni ravnatelj policije Nikola Milina i njegov pomoćnik, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, ne smatraju bliskim kontaktima covid pozitivne osobe koja je bila prisutna na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost”, izvijestio je MUP.

Iz Sabora su u petak ujutro potvrdili da je Vidović pozitivan na koronavirus te da zastupnici koji su u srijedu bili sa njim na sjednici odbora, u petak iz predostrožnosti neće doći u Hrvatski sabor.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove odbora i policijske čelnike bio i niz drugih sudionika, među njima i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, šefica Uskoka Vanja Marušić i šef SOA-e Daniel Markić.

Iz MUP-a su ranije poručili da čak i da je određena samoizolacija za policijske čelnike ne bi došlo do zastoja u sustavu rukovođenja niti odlučivanja, budući da navedena radna mjesta imaju određene institute zamjenika i pomoćnika.



Iz Državnog odvjetništva su poručili da čekaju upute epidemiologa.

“Rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njenoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da Glavna državna odvjetnica RH ima prvog zamjenika i još 24 zamjenika”, izvijestio je DORH.

Naglašavaju i da u slučaju da epidemiolozi odrede izolaciju glavna državna odvjetnica veći dio svojih poslova može obavljati od kuće “koristeći sredstva elektroničke komunikacije”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI