Rudan predsjednika nazvala mačo divljakom pa poručila: ’Za Hrvatsku bi bio spas kad se on uopće ne bi dizao iz kreveta’

screenshot

Poznata spisateljica i blogerica ,Vedrana Rudan gostovala je na N1 gdje se osvrnula na činjenicu da ju je Beograd pozvao da se protiv koronavirusa cijepi u Srbiji. Otišla je sa suprugom i cijepila se, tvrdi, jer je shvatila da u Hrvatskoj cjepivo uskoro neće dobiti cjepivo. “Europa se pokazala kao šaka jada”, govori osvrčući se na činjenicu da je Srbija do sada procijepila 4000 stranih državljana.

Ipak, nju samu kritizirali su srpski mediji, no tvrdi, bilo je očekivano da će nju iskoristiti kako bi napali predsjednika Aleksandra Vučića, a ona je, navodi tamo “došla kao umjetnica, a ne kao kradljivica”.

Upitana o nedavnim nastupima predsjednika Zorana Milanovića, nije štedjela riječi. Osim što ga je nazvala nekvalificiranim za posao kojim se bavi.

“Divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa”, tvrdi potom. Naziva ga potom i potkapacitiranim, intelektualno nevinim te smatra kako je gubljenje vremena govoriti o njemu. Što se tiče udruge B.a.b.e. ističe kako je ta udruga “učinila čudo za žene”.

Nadalje, spojila je kapitalizam i izjavu predsjednika koji ne izjednačava uznemiravanje svjetskih glumica i recimo žena, studentica, radne klase.“U kapitalizmu ako se ti dižeš i tebi netko daje pet milijuna dolara, taj netko će na tebi zaraditi 50. Svako Milanovićevo dizanje ne vrijedi ni pet para, a kamoli jedan dolar i na svom sam blogu rekla da bi za Hrvatsku bio spas kad se on uopće ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u njemu i hrče tamo do kraja mandata. Taj čudak i taj mačo divljak nam zaista ne treba. Ja nisam razočarana u Milanovića, nego u narod kojeg ga je izabrao. Ako Hrvatskoj treba takav karakter eto joj ga”, jasno će.

Njegovih se napada, govori, ne boji.

“Ja sam nitko, obična građanka sam, iza mene ne stoji horda sljedbenika, osim mojih čitatelja. U ratu, u fizičkom bi ja tu već dobila svoje, ali u verbalnom on šanse nema jer mu je vokabular siromašan, opterećen kojekakvim latinskim citatima, on je čovjek van svijeta, on lupeta što mu prvo padne na pamet i misli da je jako šarmantan. Voljela bih da ima bar elementarne pristojnosti”, zaključuje.

Što se tiče ministara koji su se cijepili pred očima javnosti, govori kako je to dobra ideja, no estetski neprihvatljiva.

“Taj kome smo vidjeli mišiće ima metar i pol, tako da to nije ni to nešto tako savršeno. Estetski se to meni nije sviđalo. Sigurna sam da su imali dobre namjere da antivaksere navedu do toga da je cijepljenje spas. Međutim, oni sami nisu znali da cjepiva neće biti dok su nas nagovarali, jer se oni ne bave državom, nego se bave sobom i svojim gospodarima. Imali su dobru namjeru samo zato jer pojma nemaju gdje žive, a o poslu da ne govorim”, zaključuje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI