Ruža Tomašić o parlamentarnim izborima: Znači li ovo da će se ipak pridružiti Škorinom timu?

Ivica Galovic/PIXSELL

Eurozastupnica Ruža Tomašić se u N1 Studiju javila iz u N1 Strasbourga i komentirala uspjeh po pitanju povlačenja izvješća o ograničavanju kvota za izlov male plave ribe, a objasnila je i zašto odlazi iz Europskog parlamenta.

“Mislim da sam više u javnosti jer sam se odlučila povući iz Europskog parlamenta i svi se čude da idem. Što se Komisijinog povlačenja izvješća tiče, to je jako važno za hrvatske ribare jer da je Komisiji uspjelo, hrvatski ribari mogli bi staviti ključ u bravu jer hrvatski ribari izlovljavaju negdje 60 tisuća tona male, plave ribe. S Italijom, Slovenijom i Crnom Gorom izlovljavamo 100 tisuća tona, zamislite da se to prepolovi na 50, što bi Hrvatska od toga dobila”.

Napominje, bila je u kontaktu s našim ribarima, znanstvenicima i ministarstvom te su prema Komisiji išli s dokumentima.

“Oni nisu mogli ići s tezom da je mala plava riba izlovljena jer su imali podatke iz 2015. godine. Ako znamo da srdela živi još tri do četiri godine, znamo da njihovi dokumenti nisu važeći. Ribari se brinu za riblji fond, imaju lovostaj za vrijeme mrijesta i tu nema problema”, rekla je Tomašić i dodala kako smatra da bi ovaj uspjeh ljudima u Hrvatskoj mogao približiti rad i realan utjecaj naših europarlamentaraca.

“Ljudi bi sada trebali vidjeti zašto smo mi ovdje pa možda će od nas tražiti veću odgovornost za stvari za koje se možemo zauzeti”.



“I prije izbora sam rekla da jedino želim ovo dovršiti. Nije lako pobijediti Komisiju jer su nas pokušavali posvađati, sada kada je povučeno to Izvješće imam još neke stvari koje moram odraditi ove godine i onda sam gotova pa sam izabrala datum 30.6. 2021.

Neću imati nikakvih repova. Ladislav Ilčić će me zamijeniti, dok ga nisam upoznala nisam imala dobro mišljenje o njemu jer sam se informirala preko medija.

Čovjek govori nekoliko jezika, zna što hoće, ima svoj stav. pošten je i vrijedan, jako će dobro odraditi svoj posao”, rekla je Tomašić i najavila da ne zna što će se dogoditi do kraja njezinog rada u Europskom parlamentu, no da planira ići u punu mirovinu.

Na pitanje kako gleda na okrupnjavanja oko Miroslava Škore u novoj opciji, Tomašić odgovara:

“Mislim da će to biti treća opcija i dobra za hrvatski narod, da ne mora uvijek biti HDZ ili SDP”, a što se zatomljavanja pojedinih taština čelnika stranaka tiče, Tomašić procjenjuje:

“Mislim da će svi pristati da dođu pod Škorin kišobran, mislim da smo svi došli pameti i da zajedništvo nema alternative”.

Ipak, Tomašić je istaknula kako sa svima treba razgovarati, te kako cilj nikako ne bi smio biti sjediti u Saboru i dizati ruke po potrebi, stoga tvrdi, treba razgpvarati sa svima, pa i HDZ-om.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI