SABO SE OBRUŠIO NA GRBINA: Raspuštanje organizacija pokazuje diktaturu koja je zavladala u SDP-u!

Željko Sabo gostovao je na N1 televiziji gdje se je osvrnuo na aktualno stanje i previranja u SDP-u, koje su posljednjih dana goruća tema u javnosti.

Na pitanje hoće li biti kandidat za gradonačelnika, kaže da je to upitno jer unutar SDP-a postoje različita tumačenja statuta. Istaknuo je da su oni na razini gradskog odbora proveli anketu, gdje je za njega bilo čak 91 posto članova.

“Dobio sam odluku da je Predsjedništvo mene isključilo iz predsjedništva”, kaže, no nadodaje da će se o svemu izjasniti na Glavnom odboru u subotu.

“Mi ćemo unutar tijela SDP-a ostvariti svoj cilj da se te odluke na koje smo se žalili promjene. Ukoliko se ne promjene, ja ću biti kandidat za gradonačelnika Vukovara”, kaže, ali bez markice SDP-a pod svojim imenom.

“Ono što je dodatno revoltiralo članove Gradskog odbora je odabir povjerenice, Biljane Gaća, koja četiri godine nije dolazila na sjednice odbora, nije surađivala s odborom”, rekao je Sabo.



“S ovim rukovodstvom je uspjela raspustiti organizaciju koja je sada podijeljena”, rekao je Sabo.

Peđa Grbin je pokazao da nema svoju riječ, kaže Sabo.

“Ja sam pokazao s tim da meni nisu stale nikakve funkcije, da je meni najbitniji Vukovar i lokalni izbori koji su pred nama”, veli Sabo.

“Čak 13.1 kada je bio u Vukovaru, nije porekao taj dogovor”, kaže, međutim odlaskom iz Vukovara sve je palo u vodu.

“Što se tiče raspuštanja, to pokazuje diktaturu koja je zavladala u SDP-u, gdje se na neki način nisu uvažavale činjenice i odluke koje su donosili županijski ili gradski odbori. S druge strane, imate najbolji dokaz da je u drugom izbornom krugu javno obećao i demantirao glasine da će njegovim izborom raspuštati organizacije, da njegova uloga neće biti raspuštanje, već jačanje pred lokalne izbore”, kaže.

“Sjetite se što je Grbin radio Bernardiću, Bernardić je sve otrpio, dvije godine je trpio napade Peđe Grbina. Danas imamo situaciju da je Grbin na čelu stranke. Oni ljudi koji misle da su pomogli Peđi da dođe na vlast, jednostavno traže sad svoj dio kolača”, rekao je.

Rekao je da mu se dopalo kako je Plenković branio Tušeka te je konstatirao da je to sve njemu falilo 2013. godine. “Sjećam se koliko mi je 2013. nedostajalo kao čovjeku podrška mojih kolega”, kaže Sabo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI