Saborska zastupnica Benčić nakon pucnjave na Markovom trgu: ‘Moramo se boriti protiv nezakonitog oružja i smanjiti ga kod građana’

Zastupnica u hrvatskom Saboru iz zeleno-lijeve koalicije, Sandra Benčić, gostovala je danas u Novom danu N1 televizije, gdje se osvrnula na pucnjavu koja se jutros dogodila na Markovom trgu.

“Htjela bih izraziti žaljenje zbog ovoga događaja i nadu da će se ranjeni policajac oporaviti”, rekla je Benčić.

Na pitanje je li Markov trg dovoljno siguran, Benčić je kazala da se mora regulirati ilegalno oružje kod građana.

“Zaista se mora postaviti pitanje kako je moguće da bilo tko u bilo kojem dijelu grada, ne samo tamo gdje su Sabor i Vlada, može netko s oružjem koje proizvodi rafalnu paljbu hodati usred dana, usred jutra kad je prometno i općenito to koliko nelegalnog oružja kod ljudi ima da ga mogu tako otvoreno već po danu nositi i pred zgradu gdje su najštićenije osobe u zemlji i u tom smjeru pojačati neke mjere.”

“Osobno smatram da je prvo i osnovno što trebamo raditi boriti se protiv nezakonitog oružja i bez iznimki ići na to da smanjimo broj oružja kod građana. Drugo, koliko je uopće moguće zgradu Vlade i Sabora koji se nalaze u dijelu grada koji je prometan čuvati obzirom na arhitekturu i život građana. Ja ne bih da ovo ode u smjeru da se zatvori Gornji grad i onemogući život građana, ali moramo vidjeti kako da se ovakvi incidenti ne ponavljaju”, rekla je Benčić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI