SAT OTKUCAVA, A KLEMM NIKAKO DA SE ODVAŽI: Već godinu dana izbjegava zatvor, javit će se kad mu zdravlje posluži!

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bivši predsjednik Udruge specijalne policije, Josip Klemm, koji je prije tri godine osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, nikako da tu kaznu konačno odsluži.

Hrvatskoj javnosti poznat je i kao vođa braniteljskog prosvjeda u šatoru u Savskoj, a 26. siječnja, odnosno za šest dana trebao bi se pojaviti u Remetincu. No hoće li? Pitanje i dalje ostaje visjeti u zraku. Do sada je Klemm čak četiri puta uspješno odgađao odlazak u zatvor, uglavnom zbog zdravstvenih problema, no peti put u prosincu prošle godine mu to ipak nije uspjelo. Naime, sutkinja izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda odbila je tada njegov peti prijedlog za odgodu izvršenja kazne, smatrajući da zdravstveni razlozi koje je naveo nisu dovoljni za odgodu.

Došlo do problema

Žalio se Klemm i izvanraspravnom vijeću, ali mu je i ono odbilo žalbu te je određeno da se Klemm u Remetinec mora javiti 26. siječnja. No, on tu odluku suda još nije dobio, odnosno sud nije obaviješten da ju je zaprimio. Nakon sutkinjine prvostupanjske odluke, Klemm paralelno podnosi žalbu na tu odluku, ali i podnosi novi zahtjev za odgodu izvršenja, koji Županijski sud i ne razmatra jer se tek odlučuje o žalbi protiv prvoga rješenja. Prije tjedan dana izvanraspravno vijeće Županijskoga suda odbija Klemmovu žalbu te rješenje o upućivanju na odsluženje kazne zatvora postaje pravomoćno.

Prometna nesreća



Josip Klemm je 8. siječnja 2020. godine mao prometnu nesreću u Sv. Nedelji te je završio u bolnici. Sve odgode koje su uslijedile nakon toga bile su zbog njegova zdravstvenog stanja, a tvrdi da se ozljeda koju je zadobio u prometnoj nesreći ne može liječiti unutar zdravstvenog sustava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI